Van Harte


Camera, Camjo, Regie

Feesten zijn meestal verbonden aan belangrijke momenten of gebeurtenissen in ons leven. Het tv-programma Van Harte liet zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen. Van persoonlijke viermomenten, tot lokale en nationale volksfeesten.

Van het 5-jarig jubileum van de Waardse sjoelvereniging tot Chinees Nieuwjaar en van de opening van een snackbar tot het winnen van de staatsloterij… Een kleine greep uit het grote aantal portretten dat ik maakte voor Van Harte. Al deze portretten heb ik camjo gedraaid, wat betekent dat ik zowel het camerawerk, als de regie en interviews deed. Hieronder een aantal korte fragmenten.


Jannie en de Torteltuin

Dit is een van mijn eigen favorieten: de 61-jarige Jannie Wemmenhove die 10 jaar geleden alles opzij zette om speeltuinbeheerder te worden. Wat een prachtig mens! Klik hier voor de volledige uitzending.


Sjippie en Sjouke en hun onmisbare buurtsuper

Stel dat de Postcodekanjer middenin een piepklein dorp valt? Het gebeurde in het Friese Eastermar (Oostermeer). Sjippie en Sjouke, eigenaren van de plaatselijke buurtsuper, zijn maar wat blij met de prijs. Hun kleine winkel is een fungeert tegelijkertijd als een soort buurthuis en sociale ontmoetingsplek. Maar het voortbestaan van de winkel is nogal onzeker en overal om hun heen verdwijnt de kleine middenstand. Zo’n steuntje in de rug is dus meer dan welkom.


Kimberly Bos schrijft Olympische geschiedenis

Tijdens de Olympische Winterspelen van 2018, in Pyeonchang, schrijft Kimberley Bos geschiedenis. De 24-jarige atlete is de eerste Nederlander die aan de Spelen meedoet op het onderdeel skeleton. Hoewel ze geen medaille weet te veroveren, wordt ze in haar woonplaats Ede als een ware kampioen onthaald.


Lang leve Waardse sjoelvereniging

De Waardse sjoelvereniging viert haar vijfjarig bestaan. Voor Rob en Cajasta is de club een soort tweede familie geworden. Volledige uitzending hier.